De Fysiotherapeut Zwolle

Voet en Enkelklachten

Heeft u klachten in de voet en/of enkel? Binnen het expertisecentrum Voet en Beweging werkt de Fysiotherapeut Zwolle samen met andere experts op dit gebied om u de beste zorg te kunnen bieden. 

Enkelklachten

Bent u onlangs door uw enkel gezakt? Of is dit al een tijdje geleden en heeft u hier nog steeds last van? De enkelblessures die wij behandelen zijn meestal ontstaan na een verzwikking van de enkel. Bijvoorbeeld tijdens het huishouden, of het sporten. Bij de Fysiotherapeut Zwolle bent u aan het juiste adres met voor een oplossing van uw enkelklachten. 

 

Het enkelgewricht wordt gevormd door het uiteinde van uw onderbeen, dat als een vork over de bovenkant van uw voet staat. Bij een verzwikking kunt u een zijwaartse beweging van dit gewricht niet op tijd corrigeren en worden de banden aan de zijkant opgerekt. Afhankelijk van de intensiteit van deze beweging, verliest uw enkel stabiliteit of raakt zelfs beschadigd.

 

Is het kort geleden dat u uw enkel blesseerde? Gelukkig is over de eerste fase van uw herstel veel informatie bekend. Wij helpen u met een goede basis voor een volledig herstel. Doordat de stabiliteit van uw enkel namelijk langzaam hersteld, is de kans op herhaling van een verzwikking groot. Wij maken slim gebruik van ondersteuning zoals tape en/of een brace, zonder dat u hier van afhankelijk wordt. Het revalidatietraject wordt afgestemd op uw eigen wensen. Wilt u bijvoorbeeld weer gaan sporten? Dan sluiten wij uw revalidatie af op het niveau van uw sport.

 

Is de verzwikking van uw enkel al langer geleden en heeft u hier nog steeds last van? Dan zij wij benieuwd naar de beweeglijkheid van uw enkelgewricht. Mogelijk beweegt uw enkel niet soepel. Dit zorgt voor pijn in uw gewricht. Of een snellere vermoeidheid in de spieren van uw onderbeen.

Achilespeesklachten

 

Achillespeesblessures behoren ook tot enkelklachten. De achillespees brengt de kracht van uw kuitspier over op de enkel. Hierdoor kunt u uw voet afzetten. Deze pees krijgt nogal wat duw- en trekkracht te verwerken. Bij een te grote intensiteit kan de pees beschadigen, of zelfs scheuren. Ook bij de behandeling van deze blessure baseren wij ons op de richtlijnen voor uw hersteltijd en het niveau waarop u uw revalidatie af wilt sluiten.

Voetklachten

Heeft u klachten aan uw voet? U staat en loopt de hele dag op uw voet, dus dit is erg vervelend. Voetklachten ontstaan door een ongelijke stand of bouw van uw voeten, of een te lange of te intensieve belasting van uw voet. Bij de Fysiotherapeut Zwolle kunnen we uw voetklachten behandelen. 

 

Bij voetklachten zijn wij daarom allereerst benieuwd hoe lang u al klachten heeft en of uw onlangs iets veranderd heeft in uw houding of beweging. Bent u bijvoorbeeld begonnen met sporten, of gebruikt u andere schoenen? Soms zijn uw voetklachten namelijk heel makkelijk op te lossen door gericht advies over het gebruik van uw voeten.

 

Zit de oorzaak van uw klacht in uw voet en niet in het gebruik ervan? Dan doen we verder onderzoek naar de stand van uw voeten en uw looptechniek. Vervolgens bepalen we de beweeglijkheid van alle botjes in uw voet. Dit zijn er nogal wat en wanneer één niet goed meebeweegt, kan dit klachten geven in uw hele voet en enkel.

 

Bij de behandeling van uw voetklachten, zorgen wij allereerst dat de gewrichten van uw voet vrijuit kunnen bewegen en de belasting tijdens het lopen gelijkmatig verdelen. Daarna optimaliseren wij uw voetenstand en looppatroon. Wilt u weer sporten? Dan gaan we met u mee naar het sportveld en passen de onderdelen van onze behandeling toe in uw sportsituatie.

 

Ook wanneer u klachten in andere delen van uw lichaam heeft, is het mogelijk dat wij u voetenstand onderzoeken. Deze kan namelijk invloed hebben op de houding van uw gehele lichaam.