Stappenplan de Fysiotherapeut Zwolle

Ons Unieke Stappenplan

Bij de Fysiotherapeut Zwolle volgen wij ons unieke stappenplan. Dit stappenplan garandeert persoonlijke fysiotherapie! Ons doel is dat u de regie over u eigen gezondheid weer terug krijgt. 

1

De eerste stap is de intake. Wij beginnen met een gesprek waarin we u en uw beweegprobleem goed willen leren kennen. We vragen naar uw klacht, de oorzaak van de klacht maar ook naar verschillende factoren die invloed kunnen uitoefenen op uw klacht. Na dit gesprek volgt een fysiotherapeutisch onderzoek.

Wanneer we aan de hand van dit gesprek en het onderzoek aanvullend onderzoek of verwijzing naar een andere zorgverlener noodzakelijk achten zullen wij dit met u bespreken. 

2

‘Wat is er aan de hand? Hoe kom ik er vanaf? Hoe lang gaat het duren?’. Dit zijn de drie meest gestelde vragen van de patiënt als hij of zij zich in de praktijk meldt met een probleem. In deze stap leren wij u wat het beweegprobleem is en wat het probleem veroorzaakt. 

We bespreken met u hoe u in het dagelijks leven kunt bewegen. Is het verstandig om door te gaan met sporten of moet u misschien even rust nemen?

 

 

 

3

Het herwinnen van uw belastbaarheid staat centraal. Dit kan zijn door het herstellen van de beweeglijkheid van spieren en/of gewrichten. Ook kunt u verschillende oefeningen krijgen om uw belastbaarheid te verbeteren. 

De Fysiotherapeut betrekt u in deze stap actief bij uw eigen behandelproces. Er worden oefeningen en belastingsadviezen gegeven. Met deze oefeningen en adviezen kunt u ook thuis aan de slag. 

4

Nu zelf verder. U heeft voldoende handvatten om zelf verder te gaan. Soms betekent dit dat u toch regelmatig blijft oefenen of dat u blijvende veranderingen in uw leven heeft doorgevoerd. U pakt uw oude sport weer op of blijft op een andere manier in beweging. 

Wat neemt u de eerste behandeling mee?

  • Verwijzing (bij verwijzing door huisarts/specialist).
  • Legitimatiebewijs.

Specialisaties

Algemene fysiotherapie

De Fysiotherapeut Zwolle is deskundig op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat. U bent er welkom voor advies, begeleiding en behandeling van uiteenlopende lichamelijke klachten.

Naast de algemene fysiotherapie heeft de Fysiotherapeut Zwolle een aantal specialismen:

Manuele therapie

Is een specialisatie binnen de fysiotherapie voor de behandeling van klachten aan nek, rug, armen en benen, gebruik makend van specifieke onderzoeks- en behandelmethodes inclusief manuele technieken en oefeningen. Binnen het onderzoeks- en behandelproces staat de mens in zijn geheel staat centraal (niet alleen een stapel botten en spieren). Gebruik wordt gemaakt van specifieke bewegingen van gewrichten en zenuwstructuren, soms wordt de behandeling aangevuld met manipulaties (het zogenoemde kraken). De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar.

Sportfysiotherapie

Om met plezier en succes te kunnen blijven sporten zijn preventie, advisering en behandeling van groot belang, of u nu actief bent in de breedtesport of in de topsport. Sporters met enkelvoudige, meervoudige of complexe sportgerelateerde aandoeningen kunnen terecht bij de Fysiotherapeut Zwolle.

Golffysiotherapie

Heeft als doel het bevorderen en versnellen van het herstel, alsmede het voorkomen van blessures door het aanleren van dejuiste beweging tijdens uw swing. Aan de hand van een onderzoek wordt de ernst van de blessure of problematiek vastgesteld en de oorzaak achterhaald. Dit wordt gedaan volgens de TPI screening.

Dry Needling

Is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek met een naald de spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken.

Medical taping

Dit is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van de klacht. Spieren zorgen mede voor de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen. Bij medical taping worden elastische tapes gebruikt om de spieren te ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert en versnelt zo