Schouderklachten

Heeft u pijnklachten rond uw schouder? Of heeft u een ongeluk met uw schouder gehad en voelt deze niet stevig meer? Uw schouder is heel beweeglijk, maar daardoor ook kwetsbaar voor blessures en andere schouderklachten. Bij de Fysiotherapeut Zwolle helpen wij u met deze klachten. 

Uw schouder bestaat uit het uiteinde van uw sleutelbeen en uw schouderblad. Deze vormen samen een kom waar de kop van de bovenkant van uw bovenarm grote bewegingen in kan maken. De stevigheid van uw schouder komt door de omliggende banden, spieren, pezen en uw schouderblad.

Heeft u een verkeerde beweging opgevangen met uw schouder? Dan is het mogelijk dat het gewricht een grotere beweging dan normaal heeft gemaakt en de gewrichtsbanden opgerekt zijn. Wij onderzoeken dan in hoeverre uw schouder beschadigt is en helpen met specifieke oefeningen uw spieren sneller en krachtiger samen te laten werken in het stabiliseren van uw schouder.

Heeft u teveel schade opgelopen in uw schouder? Dan bespreken wij met u een verwijzing naar een sportarts of orthopeed.

Bent u al geopereerd? Dan zorgen wij dat de ingreep stevig herstelt en de beweeglijkheid van uw schouder optimaal blijft.

Zijn uw schouderklachten geleidelijk ontstaan? Dan starten wij een onderzoek naar de oorzaak van uw klacht. Bent u uw bovenlichaam anders gaan gebruiken? Hoe is de bewegelijkheid van uw nek? Wanneer worden uw klachten erger? Aanvullend onderzoeken wij uw schouder met echografie, zodat we zien hoe uw schouder er vanbinnen uitziet.

Wanneer blijkt dat u irritaties, of ontstekingen in onderdelen van uw schouder heeft. Dan richten wij ons op het afnemen van de belasting op deze delen. Wanneer nodig leren wij u slimmere houdingen en bewegingen voor uw dagelijks leven aan. Zodat u een herhaling van de irritatie voorkomt.

Bewegen alle onderdelen van uw schoudergewricht niet goed samen. Voelt u schouder stijf en minder mobiel. Of worden onderdelen ingeklemd? Dan stimuleren wij deze samenwerking en geven ruimte met handmatige behandeling en specifieke oefeningen die rekening houden met het effect van een beweging in uw schouder.