Onze praktijk

Sebastiaan Visscher -de fysiotherapeut zwolle

Sebastiaan Visscher

In 2002 ben ik afgestudeerd als Fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn studie ben ik gaan werken in verschillende particuliere praktijken in en rond Zwolle. Daarnaast ben ik werkzaam geweest in het onderwijs als leraar en manager.

Als (golf) fysiotherapeut werk ik samen met het Proteam Zwolle, het bikefit center, Deltion College, CSV’28, Kemerink Voet en Beweging, V.V. Dieze West en opleidingscentrum Start2Move.

U kunt bij mij terecht voor:

 • Algemene fysiotherapie
 • Revalidatie bij chronische aandoeningen
 • Fysiotherapie bij sportblessures
 • Mobilisatietechnieken volgens het Mulligan Concept
 • Medical taping
 • Golf fysiotherapie (opleidingen bij TPI (Titleist Performance Institute) en GPA (Golf Physiotherapy Association).
 big-nummer: 19057396304
Judith Nijenhuis -de fysiotherapeut zwolle

Judith Nijenhuis

Werkt sinds 2014 binnen de fysiotherapeut Zwolle. Fysiotherapeut sinds 2007. Sindsdien als fysiotherapeut werkzaam geweest in verschillende sportmedische trainingscentra. Tussendoor een jaar fysiotherapeutische begeleiding gegeven aan de schaatsers en dansers van Holiday on Ice tijdens hun shows rond de wereld. 

Als therapeut verbonden (geweest) aan diverse sportorganisaties op verschillende niveaus: tennis, voetbal, schaatsen, dans, hockey, honkbal en vechtsport.

U kunt bij mij terecht voor:

 • Algemene fysiotherapie
 • Manueel therapie
 • Sportspecifieke training en revalidatie
 • Revalidatie na een operatie
 • Dry needling
 • Medical taping
big-nummer: 79909324704
Willeke Vlot-de fysiotherapeut Zwolle

Willeke Vlot

In 2011 ben ik afgestudeerd aan de Hanze Hogeschool Groningen. Ik ben na mijn studie aan het werk gegaan in een eerste lijn praktijk in de buurt van Zwolle en heb daarna met veel plezier militairen binnen defensie begeleid bij het revalideren na een blessure.

De fitness is voor mij ook geen onbekend terrein. Tijdens mijn Minor ‘Sport, gezondheid en leefstijl’ heb ik stage gelopen in een sportcentrum waar ik af en toe nog inval als fitnessinstructrice.

U kunt bij mij terecht voor:

 • Algemene fysiotherapie
 • Mobilisatietechnieken volgens het Mulligan Concept
 • Medical Taping
 • Basis training Pose Running/loopanalyse
 • Fysiotherapie bij ouderen
 • Lage rugklachten
big-nummer: 39914542804
Bram_Borger

Bram Borger

In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens mijn studie heb ik ervaring opgedaan bij Woonzorgconcern IJsselheem en Sport & Spine in Harderwijk. In 2019 ben ik doorgegroeid naar waarnemend Fysiotherapeut bij Fysiotherapeutisch Centrum Wijhe. Maar sinds begin 2020 kom ik de fysiotherapeut Zwolle versterken.

U kunt bij mij terecht voor:

 • Algemene fysiotherapie
 • Mobilisatietechnieken volgens het Mulligan Concept
 • Medical Taping
 • Basis training Pose Running/loopanalyse
 • Fysiotherapie bij ouderen
 • Lage rugklachten
big-nummer:

Fysiotherapie

Algemene fysiotherapie

De Fysiotherapeut Zwolle is deskundig op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat. U bent er welkom voor advies, begeleiding en behandeling van uiteenlopende lichamelijke klachten.

Naast de algemene fysiotherapie heeft de Fysiotherapeut Zwolle een aantal specialismen:

Manuele therapie

Is een specialisatie binnen de fysiotherapie voor de behandeling van klachten aan nek, rug, armen en benen, gebruik makend van specifieke onderzoeks- en behandelmethodes inclusief manuele technieken en oefeningen. Binnen het onderzoeks- en behandelproces staat de mens in zijn geheel staat centraal (niet alleen een stapel botten en spieren). Gebruik wordt gemaakt van specifieke bewegingen van gewrichten en zenuwstructuren, soms wordt de behandeling aangevuld met manipulaties (het zogenoemde kraken). De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar.

Sportfysiotherapie

Om met plezier en succes te kunnen blijven sporten zijn preventie, advisering en behandeling van groot belang, of u nu actief bent in de breedtesport of in de topsport. Sporters met enkelvoudige, meervoudige of complexe sportgerelateerde aandoeningen kunnen terecht bij de Fysiotherapeut Zwolle.

Golf fysiotherapie

Heeft als doel het bevorderen en versnellen van het herstel, alsmede het voorkomen van blessures door het aanleren van dejuiste beweging tijdens uw swing. Aan de hand van een onderzoek wordt de ernst van de blessure of problematiek vastgesteld en de oorzaak achterhaald. Dit wordt gedaan volgens de TPI screening.

Fysiotherapie bij chronische aandoeningen

Het verhelpen van chronische klachten vergt kennis van de betreffende aandoening. Op die expertise kunt u bij de Fysiotherapeut Zwolle rekenen. Een extra specialisatie heeft de praktijk bovendien voor 40-plussers met chronische klachten.

Dry Needling

Is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek met een naald de spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken.

Medical taping

Dit is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van de klacht. Spieren zorgen mede voor de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen. Bij medical taping worden elastische tapes gebruikt om de spieren te ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert en versnelt zo het herstel.

Thuisbehandeling

De fysiotherapeut aan huis ontvangen kan prettig zijn wanneer u slecht ter been bent of weer thuis bent na opname in een ziekenhuis, verpleeghuis of revalidatiecentrum. De fysiotherapeut is u in dergelijke gevallen ook graag bij u op locatie van dienst met advies, begeleiding en behandeling.

Behandeling

Behandeling

Wat neemt u de eerste behandeling mee?

 • Verwijzing (bij verwijzing door huisarts/specialist).
 • Legitimatiebewijs.

Waaruit bestaat een behandeling?

Een behandeling fysiotherapie duurt 30 minuten en kan bestaan uit adviseren, informeren, oefenen en sturen van bewegingen, coördinatieoefeningen, spierkrachttraining, manuele behandelvormen en/of massage.

Hoe gaat de eerste behandeling?

Eerst zullen wij d.m.v. een kort vraaggesprek een eerste indruk krijgen van de klacht, wat u in het dagelijks leven doet, de oorzaak, etc. Hierna zal een lichamelijk onderzoek plaats vinden, waarna er een fysiotherapeutische diagnose wordt vastgesteld. En tot slot wordt er samen met u een behandelplan opgesteld.

Vergoedingen en tarieven

Vergoedingen en tarieven

Voor een fysiotherapeutische behandeling bij de Fysiotherapeut Zwolle heeft u geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig. U kunt dus direct een afspraak maken, wel maken wij u erop attent dat tegenwoordig fysiotherapie niet meer standaard uit de basisverzekering wordt vergoed. U bent zelf verantwoordelijk voor de vergoedingen, hieronder een korte samenvatting van de vergoedingen. U kunt ook altijd uw polis raadplegen of contact opnemen met de verzekeraar.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Fysiotherapie wordt voor het merendeel vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. In bepaalde gevallen worden behandelingen wel vergoed vanuit basisverzekering, namelijk:

 • Bij kinderen tot 18 jaar worden in principe de eerste 18 behandelingen uit de basisverzekering vergoed, voor eventuele verdere behandelingen is een aanvullende verzekering noodzakelijk.
 • Bij bepaalde chronische aandoeningen worden de behandelingen na de 20e behandeling volledig vergoed uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen kunnen vergoed worden vanuit uw eventuele aanvullende verzekering.

Tarieven de Fysiotherapeut Zwolle

Onderstaande lijst met tarieven is alleen op u van toepassing als u niet of onvoldoende voor fysiotherapie verzekerd bent.

Reguliere zitting fysiotherapie€ 33,50
Screening€ 14,50
Intake en onderzoek na Screening€ 34,00
Intake en onderzoek na Verwijzing€ 34,00
Toeslag aan huis€ 13,50
Niet nagekomen afspraak€ 30,00
Scroll Up