Nekklachten

Heeft u problemen met het bewegen van uw nek en schouders? Voelen uw schouders en nek zwaar en moe aan? Dit heeft direct effect op uw concentratie en dus op uw dagelijks leven. De Fysiotherapeut Zwolle helpt u via het unieke stappenplan van uw nekklachten af.

U wilt met uw hoofd alle kanten op kunnen bewegen. Uw hoofd steunt op uw nek. Deze moet dus zowel stabiel als flexibel zijn. Hiervoor zorgen uw nekwervels en nekspieren. Bij ons onderzoek van nekklachten zijn wij daarom benieuwd naar de beweeglijkheid van uw nekwervels. Wanneer deze vastzitten, of vervormd zijn door slijtage is dit een concrete aanleiding voor uw klachten. Ook onderzoeken wij de aansturing van uw nekspieren. Deze moeten samenwerken in de beweging en stabilisatie van uw nek. Wanneer deze samenwerking niet goed verloopt, kunnen u spieren gespannen, vermoeid en dus pijnlijk worden.

Heeft u klachten in de rest van uw lichaam die veranderen op basis van bewegingen met uw nek? Vanuit uw de hersenen in uw hoofd lopen zenuwen in banen langs uw nek naar de rest van uw lichaam. Een probleem van uw nek kan daardoor een klacht in uw armen of handen opleveren. Daarom onderzoeken en behandelen wij klachten aan uw nek, schouder ribben en armen altijd samen.

Welke bewegingen maakt u in uw dagelijks leven? Hoe is uw conditie? Heeft u stress? Ook dit zijn zaken die invloed hebben op uw nekklachten. In onze behandeling zorgen wij eerst voor een optimale bewegelijkheid van uw nekwervels en een goede samenwerking in aanspanning en ontspanning van uw nekspieren. Vervolgens leren wij u de houding en bewegingen vanuit uw hoofd in uw dagelijks leven zo slim mogelijk uit te voeren.