Hardlopen

Heeft u pijn tijdens het hardlopen of wilt u starten met hardlopen?

Binnen de Fysiotherapeut Zwolle zijn we gespecialiseerd in hardloopblessures en werken we samen met verschillende experts binnen het Expertisecentrum voet en beweging. 

Bij hardlopen kunnen klachten in de rug, heup, knie of enkel/voet ontstaan. Heeft u een blessure opgelopen? Samen kijken we naar de oorzaak van deze blessure. We kijken naar het trainingsschema, uw looptechniek en uw materiaal. De kern is het vinden van de oorzaak en het effectief oplossen van deze oorzaak. Samen met de Fysiotherapeut ga je aan de slag om weer te kunnen lopen zonder klachten. 

Bent u net begonnen met hardlopen, maar vraag u zich af hoe u dit het beste kunt opbouwen? Een hele normale vraag voor een beginnend hardloper. U wilt immers zo goed mogelijk en zonder risico op blessures beginnen. Maar niet elke loper is hetzelfde. De een is kleiner of groter. De ander lichter of zwaarder. Daarnaast heeft iedereen een eigen looptechniek.
Een individuele aanpak is dus erg belangrijk.

Veel blessures ontstaan uit een verkeerde looptechniek. Heeft u nagedacht of ervaren hoe u afwikkelt met uw voeten? En ondersteunen uw armen wel genoeg tijdens het hardlopen? Hoe weet je nou of deze looptechniek goed is? Binnen het Expertisecentrum maken we een uitgebreide loopanalyse. Uw looptechniek wordt gescreend en besproken. Hierna kunnen we eventuele aanpassingen samen oefenen, zodat u zo ontspannen mogelijk loopt. 

Wij zorgen bij blessures voor een alternatief hardloop- of conditieschema. Zodat uw conditie op niveau blijft, maar de blessure niet verergert. Een persoonlijk hardloopschema erg belangrijk. Met een goed en persoonlijk opbouw schema voorkom je blessures en blijf je plezier houden in het hardlopen. De Fysiotherapeut Zwolle zorgt voor de juiste begeleiding.