Hardlopen

Heeft u pijnklachten tijdens het hardlopen of wilt u beginnen met hardlopen? Bij de Fysiotherapeut Zwolle zijn wij gespecialiseerd in hardloopblessures en werken wij samen met verschillende experts binnen het Expertisecentrum voet en beweging in Zwolle.

Hardlopen kan leiden tot klachten in de rug, heup, knie of enkel/voet. Als u een blessure heeft opgelopen, kijken wij samen naar de oorzaak van deze blessure. Wij onderzoeken uw trainingsschema, looptechniek en materiaal. Het vinden en  oplossen van de oorzaak van uw blessure is ons specialisme. Samen met onze fysiotherapeut werkt u aan een herstel zonder klachten.

Bent u net begonnen met hardlopen en vraagt u zich af hoe u dit het beste kunt opbouwen om blessures te voorkomen? Een individuele aanpak is erg belangrijk omdat elke loper anders is. Onze fysiotherapeut kan u helpen bij het opstellen van een persoonlijk hardloopschema en het analyseren van uw looptechniek. Veel blessures ontstaan namelijk door een verkeerde looptechniek. Bij het Expertisecentrum voeren wij een uitgebreide loopanalyse uit om uw looptechniek te screenen en te bespreken. Vervolgens kunnen we u helpen met oefeningen om zo beter te gaan lopen

Wij bieden bij blessures een alternatief hardloop- of conditieschema aan om uw conditie op peil te houden zonder uw blessure te verergeren. Een persoonlijk hardloopschema kan blessures voorkomen en uw plezier in het hardlopen behouden. Bij de Fysiotherapeut Zwolle zorgen wij voor de juiste begeleiding en behandeling. Neem vandaag nog contact met ons op om uw pijn bij het hardlopen te verminderen.