Rugklachten

Heeft u last van rugklachten? Uit recent onderzoek blijkt dat 60-90% van de Nederlandse bevolking wel eens last van rugklachten heeft. Bij de Fysiotherapeut Zwolle kunnen we u helpen met uw rugklachten. 

U kunt uw rug vergelijken met een kapstok waarop uw gehele lichaam is opgehangen. Deze kapstok moet wel kunnen bewegen en bestaat daarom uit meer dan 30 afzonderlijke wervels. Deze zijn met elkaar verbonden door flexibele schijven die ook een schokdempende werking hebben. Tenslotte beschermen de wervels ook de zenuwbanen die vanuit uw hersenen achter uw rug door naar uw gehele lichaam lopen.

Uw rug bestaat dus uit verschillende onderdelen en heeft een centrale rol bij al uw bewegingen. Daarom zijn er ook veel verschillende oorzaken voor rugklachten en heeft elke rugklacht zijn eigen kenmerken. Zijn uw klachten bijvoorbeeld stijfheid, of pijn? Heeft u alleen klachten in uw rug, of stralen deze ook uit? Wat heeft een positieve en wat heeft een negatieve invloed op uw klachten? Hoe is uw fitheid

Juist daarom begint onze behandeling van uw rugklachten met een volledig en specifiek onderzoek. Rugklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan. Door dit onderzoek krijgt u duidelijkheid over de oorzaak van uw klachten. 

Heeft u last van stijfheid bij het opstarten van bewegingen en worden deze beter wanneer u meer beweegt? Dit kan komen door een afname van de beweeglijkheid van uw wervels en wordt opgelost met het mobiliseren ervan.

Krijgt u een moe gevoel in uw onderrug bij langer zitten of staan? Verandert het zware gevoel geleidelijk in pijn? Dan onderzoeken wij de kracht een aansturing van de spieren die invloed hebben op uw rug. Gerichte oefeningen verhogen de stabiliteit van uw rug en zorgen voor een stevig gevoel.

Bestaan uw rugklachten al langer? Hebben ze direct te maken met de activiteiten van uw dagelijks leven? Dan gaan we onderzoeken hoe u staat en beweegt. Wij kunnen concrete adviezen en oefeningen geven, waardoor u uw rug beter leert gebruiken en uw klachten afnemen.